ByHisDaisy Kebaya Sulam Tradisional & Pario Batik Nusantara

Assalamualaikum and hello everyone! Tak sempat lagi nak wish all my Muslim friends 'Selamat Berpuasa' and salam Ramadan. I hope semua dapat menjalankan ibadah berpuasa dengan sebaik mungkin dan moga semua diberkati Allah, amin! Raya pun lagi dua mingu je, so korang dah settle ke semua preparation? For me, almost done, ada a few things more nak settle pastu siap! hahaha Actually I dah start beli baju raya semua before puasa tau sebab dah ada anak dua ni penat dia lain macam. hahah so better kita prepare awal kan? Kalau korang belum beli baju raya lagi, meh I nak introduce to ByHisDaisy sebab kalau korang suka pakai kebaya, fuhhh korang memang bole fell in love la dengan collection diorang ni.


Sebelum puasa hari tu, I was invited to their Pawana Puteri Nusantara 2021 fashion show in in Majestic Hotel, which they showcased their whole raya collection, along side ModestroKL and Dezoir. I sebenarnya taklah pakai kebaya sangat, mainly sebab kebaya yang ada kerawang ni, semua gatal-gatal bila pakai. So bila dah pakai ByHisDaisy ni, memang puas hati sebab kain selesa, cutting elok and of course design cantik, klasik gitu! And paling best, harga pun affordable and korang akan berpuas hati kalau pakai ByHisDaisy ni.



Cantik tak I pakai kebaya ni? Kebaya yang I pakai ni is Kebaya Dayyan , together with the pareo and I matched with ModestroKL tudung Novi. I pakai size M (sebenarnya ketat sikit hahah) tapi ok je sebab I dah nekda nak kurus lagi. hahahah but to be safe, korang amekla one size bigger than your normal size tapi kalau nak lagi selamat, korang boleh visit butik dorang dekat Cheras (nanti tengok alamat kat end of this blogpost k). Cantik tak i pakai kebaya ni? hahahhaha Terasa seperti perempuan melayu terakhir hehe

Haritu ada booth Wardah jugak bole main-main makeup



Ok jom tengok the fashion show ok?


For the kebaya, you girls bole pilih antara 8 koleksi kebaya sulam :

3 Jenis Kebaya Kutu Baru (8 colours available)
Kebaya Dayyan - loose and labuh
Mehrani - Petite
Saharaz - Signature

3 Jenis Kebaya Sulam Tradisional (12 colours available)
Mariani - loose & labuh
Darmani - Petite
Nismara - Signature

Kebaya Riau - Kebaya Riau Haya (3 colours available)

Kebaya Kaftan - Luxury & Comfy (3 colours available)

4 Koleksi Pario Batik Nusantara
Pario Juwan
Pario Ranti
Pario Iman
Pario Delaila

Menarik kan? Rambang mata tau. hehehe masa fashion show ni jugak, Face of ByHisDaisy jugak telah dilantik iaitu Cik Puan Nurasyiqin and Cik Puan Mawar Latisha untuk menjayakan campaign raya ni.



During the fashion show, ModestroKL pun julung kalinya showcased their tudung collection and also the new raya collection, cantik sangat especially the lilac with floral motives!



Korang bole visit showroom ByHisDaisy and ModestroKL for fitting and to feel the fabrics as well, confirm korang mesti beli punya hehe. Here's the address :

ByHisDaisy Showroom
Address : No. 132A, Jalan Damai Raya 2, Alam Denai, 50600 Cheras, Kuala Lumpur
Contact : 0328562097
Operation Hour : 10am - 5pm (Open until 12th May of 2021 then will resume after raya)


ModestroKL




Thanks for reading!



CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Instagram

Follow Us