ESCAPE , Entertainment On The Go

[This is a 48 hours sponsored post, kindly scroll down for the latest entry. Thanks.]


Assalamualaikum and hello everyone! :)


Sekarang ni semua benda yang kita buat mesti ada kaitan dengan teknologi kan? Bukan kata orang yang dah besar panjang je yang tau guna gajet-gajet canggih. Budak-budak kecik sekarang pun pandai! Macam my nephews and nieces, diorang lagi pandai especially bab main game kat phone or iPad. Aunty diorang ni jugak la yang tak berapa nak canggih. -_-


Honestly I'm not really into games, the last games yang I main pun Candy Crush and Bakery's Story. Hahaha tak lari jugak dengan baking dan makanan kan! :D Anyway, today nak share dengan korang satu application yang cool where you guys bole guna bila tengah boring especially kalau korang kene travel jauh and tak tau nak buat ape or simply you can use it anytime you want, no limitation! :)


Application ni namanya ESCAPE where you can watch movies and other sorts of entertainment on the go, exclusively for Celcom subscribers! Macam library of Hollywood, Korean, Hindi, Indonesian and local movies la. Ada lebih dari 500 movies yang boleh dipilih dengan hanya perlu bayar sebanyak 80 sen per hour. They have a wide selection of entertainment and movies, oh boy! Bukan movies je, ada lagi entertainment macam concerts and red carpet events, Mesti la tak boring kan isi masa korang dengan entertainment on the go ni. Application ni compatible dengan certain Androids and iOS devices, MacOS and Windows, as long as korang connected dengan internet, you are good to go! And don't worry their content quality is high resolution, high quality and high impact to ensure an excellent viewing experience.


Ok macamana nak guna ESCAPE ni?


Firstly korang kena la ada smartphone or tablet ke apa-apa gajet la. Pastu pegi ke website ni www.ESCnow.com and click on REGISTER. 



Okay so now dah click belum register tab tu? :D
  
Nanti akan keluar screen ni. Ikut korang la nak register ikut account mana. As for me, I used my Celcom number.

Pastu register la, fill in all the details needed.


Bila registration korang dah berjaya, nanti diorang akan send a validation email.


Macam ni la, pastu korang click je link tu.



Yeayyy account created! Now, movie time!




For example, lets say korang nak tengok movie JackThe Giant Slayer ni. Click je at the movie and follow the instructions onward.


Banyak kan selection moovies nye. Ada thriller, comedy, romantic, action,horror, eh semua la.

Pretty woman! My all-time favourite movie. Suka sangat! ^_^


Oh one more, the cool thing about this app is, korang bole PAUSE and PLAY di mana kalau korang nak stop sekejap or kot-kot tetiba korang ada kerja nak buat, korang boleh pause movie ni, pastu nanti sambung je balik tangok. Nak sambung tengok dekat device lain pun bole! ;)




Pastu... korang boleh jugak create a watchlist so nanti korang takkan miss any oof your favourite shows! :)


To register ESCAPE, go to www.ESCnow.com 


Selamat ber-ESCAPE! ;)


Till then,

xoxo
Sabby Prue



*Disclaimer : This is a sponsored post.

CONVERSATION

2 comments:

  1. Senang hendak menonton di mana-mana dan tika kebosanan selagi ada liputan broadband.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah betul! entertainment on the go! ;)

      Delete

Instagram

Follow Us